Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 1
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 2

Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod

Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod

Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 13
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 14
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 15
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 16
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 17
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 18
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 19
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 20
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 21
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 22
Fotó megosztása:

A Volkswagen haszonjárművek nagy-britanniai képviselete ötletes plug-and-play (vagy inkább plug-and-camp) tartozékokat hozott forgalomba, amelyeket a cég furgonjaiban (Caravelle, illetve Caddy) behelyezve instant kempingbusz-funkcionalitáshoz juthatunk.

A mobil egységek kiviteltől függően meglepően sok mindent kínálnak. Az aktuális (T6.1) és előző generációs (T5, T6) Caravelle-ekhez kínált BusBox dupla gázégős konyhamodult, egy mozdulattal kinyitható ágyat (matraccal), ivóvíztartályt, valamint tárolórekeszeket is tartalmaz.

vw-mobil-box-1

Ugyanez a szerelvény matrac nélkül is megrendelhető, 3340 helyett 2555 angol fontos áron (magyar forintban 1,4, illetve 1,0 millió forintért.) A magunk részéről 400 ezer forintot amúgy is sokallnánk egy matracért, bár lehet, hogy ezzel életünk legjobb alvásáról mondunk le. A matractól megfosztott pakk a VW gyári lakóautójához, a California Beach Tour modellhez is elérhető – logikus választás, hiszen ebben eleve megoldott az éjszakázás.

A Caddy-re méretezett KombiBoxért 2760 fontot (1,15 millió Ft) kérnek, ez a matrac kivételével minden fent említett tartozékot tartalmaz. Ha nem saját matracon aludnánk, hanem a VW-ét kérjük, 495 fontért (207 ezer Ft) azt is kaphatunk. A matracok közötti árkülönbséget alighanem a rendelkezésre álló alapterület indokolja.

Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 24
Ettől a doboztól azonnal otthonos lesz a furgonod 25

Arról sajnos nincs információ, hogy ki gyártja a dobozokat a VW számára, illetve hogy Európa más országaiban, így Magyarországon is kapható lesz-e valamikor a rendszer.