Angelica Larsson, a világ egyik legismertebb és legszexibb kamionsofőrje komoly slamasztikába került. Egy fuvar teljesítésekor ugyanis nem tudott átmenni egy hídon, ezért legalább 5 kilométert kellett tolatnia. A művelet csak első hallásra tűnik egyszerűnek, egy 18-20 méter hosszú szerelvénnyel ugyanis egyáltalán nem könnyű sokáig tolatni. Főleg akkor, ha egy, a kamionnál jóval szélesebb rakomány, történetesen egy bányadömper teknője nyújtózkodik a visszapillantó tükrökben. Ahogy mondani szokták, ezek azok a helyzetek, amikor az ember többször is elmormog egy miatyánkot az orra alatt.

Számszerűsítve a dolgokat, a svéd vlogger, Angelica Larsson legújabb videójában szereplő Caterpillar 795-ös majdnem olyan magas, mint egy családi ház, szállítási magassága ugyanis eléri a 7,8 métert. Szélessége pedig legalább 8 méter, vagyis legalább olyan széles, mint három darab kamion egymás mellé állítva. Nem csoda, ha a szállításra szánt billenő teknője sem kicsi. Az viszont talán kevéssé ismert tény, hogy olykor-olykor ezeket le kell szerelni és meg kell javítani, mert egy-két sérülés miatt azért mégsem dob ki az ember egy 65-70 tonnás bányadömpert, és gazdaságilag sem lenne olyan előnyös.

A javítani való teknőket viszont a túlméretes szállítmányokra vonatkozó szabályoknak megfelelően lehet közúton szállítani. Azaz időszakosan le kell zárni az utakat a forgalom elől és mindenképpen szükség van biztonsági kísérőkre, hogy galiba nélkül lehessen célba juttatni a szállítmányt. Ez egyaránt kihívások elé állítja a helyi infrastruktúrát és a szállítást végző személyzetet, hiszen becsúszhatnak olyan pillanatok, amikre senki sem volt felkészülve. Előfordulhat például, hogy mindössze néhány centiméterre van szükség, hogy át tudjon menni a Volvo FH750-es a hídon a hatalmas teknővel. Hogy sikerült-e célba juttatni a különleges rakományt, az Angelica Larsson látványos, magyar feliratos videójából kiderül. 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebook-on!