Szerdán Budapesten járt az a svéd kamionos-vlogger, aki úgy csavarja le a kóláskupakot targoncával, ahogyan csak nagyon kevesen tudják. A kamionsofőrként dolgozó, 28 éves Angelica Larsson a szintén svéd Sabaton turnéja miatt érkezett a magyar fővárosba.

Repülővel utaztam Budapestre Svédországból, hogy aztán beüljek a turné felszereléseit szállító Volvo FH-k egyikébe. A budapesti show után este 11 órakor rögtön indulni kellett a következő turnéhelyszínre, Varsóba” – válaszolta a Vezess érdeklődésére Angelica Larsson. Hozzátette: először járt a magyar fővárosban, amihez most már élete első Svédországon kívüli fuvarja is köthető. A típus egyébként egyáltalán nem ismeretlen számára, ugyanis odahaza alapvetően Volvo FH-val dolgozik a Lastbilsstationennél, gyakran 24 méter  hosszú szerelvényekkel. 

Budapesten járt a népszerű svéd kamionos hölgy 2

“Az, hogy nemzetközi megbízatást vállaltam, nem jelenti azt, hogy feladtam volna az otthoni munkám. Egyszerűen szerettem volna kipróbálni, mit jelent nemzetközizni és kapóra jött ez a lehetőség” – jegyezte meg Angelica. A Sabaton turnéjában hét teherautó és hét busz vesz részt, nem kevés sofőrnek adva munkát ezzel. Az 1995-ben alapított heavy metál együttes idei, európai turnéja január 17-én kezdődött a svájci Zürichben. A több mint 20 állomásból álló koncertsorozat február 16-án ért véget, Oslóban. És egy magyar vonatkozás: a csapat Great War című albumának borítóját Sallai Péter tervezte. 

Budapesten járt a népszerű svéd kamionos hölgy 3

A 2011 óta kamionvezetéssel foglalkozó hölgyet Instagramon 186 ezren, Youtube-on pedig 117 ezren követik. Budapesti  indulása előtt feltöltött videójában azt is elárulta, a turné alatt mindössze egyszer, vagy kétszer utazhat haza, tehát lényegében a következő három hétben folyamatosan úton lesz. “Amitől a legjobban tartok a turné alatt az az, hogy Nagy-Britanniában az út bal oldalán kell vezetni. Ehhez egyáltalán nem vagyok hozzászokva” – emelte ki Angelica.