Balogh István vállalkozása nyáron grillezéshez szükséges kellékeket, télen pedig tüzelési segédanyagokat forgalmaz, ezért aztán hajtós a menet, ha szezonja van ezeknek a holmiknak. Még 2007-ben érkezett meg az új munkaerő a céghez egy Toyota Hiace furgonnal, melyen most végezték el az egymillió kilométeres kötelező szervizt.

1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 1
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 2

1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban

1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban

1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 16
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 17
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 18
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 19
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 20
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 21
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 22
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 23
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 24
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 25
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 26
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 27
1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 28
Fotó megosztása:

A dupla tolóajtós Hiace-be a debreceni márkakereskedésben szereltek klímát, amivel rögtön kellemesebb lett a munkakörnyezet. A dupla tolóajtó és a nagy hátsó ajtó pedig megkönnyíti az áruk rakodását. Bár eredetileg félmillió kilométerre vagy 5-6 évre terveztek az autóval, végül megbízhatósága miatt maradt a Hiace. A megnövekedett igények miatt azonban utánfutót is húz már a furgon.

1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 29

Sokszor áll fűtött garázsban és télen hetente gondosan le is mossák az aljáról a sót, ennek köszönhetően ma is remek állapotban van. A típussal foglalkozó egyes fórumok szerint a súlyosabb gondok csak további 1 millió kilométer után kezdődnek. Ekkor üti fel a fejét a rozsda vagy ugrik meg az olajfogyasztás, legalábbis a csúcsformában tartott és rendkívül gondosan óvott darabok ami a teherautók világában elég ritka használati mód. Persze az állagmegóvás fontos eleme az is, hogy a Hiace kulcsa nem jár kézről kézre, az autót mindig István vezeti, állítása szerint defenzíven, türelmesen. A Hiace-en elvégezték tehát az egymillió kilométeres szervizt, mely után folytatja a munkát.

1 millió kilométer van ebben a magyar Toyota furgonban 30

A Toyota Hiace-ben 2,5 literes, négyhengeres turbódízel dolgozik, melyhez ötfokozatú váltó és hátsókerék-hajtás csatlakozik. A 117 lovas furgon 18,6 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége 151 km/óra. Ennél jóval fontosabb, hogy a közel 2,8 méter hosszú raktérben elférjenek a csomagok és persze az is, hogy további gondtalan kilométereket gyűjtsön.