A kamion-Eb mezőnye negyedszázados kihagyás után, 2015-ben tért vissza a Hungaroringre. Az azóta eltelt évek alatt a futamok köré szervezett Kamionfesztivál egyre jobban megtalálta saját identitását. Mostanra a találkozó nemcsak a gyorsasági versenysportokat kedvelők egyik kiemelt programja lett, hanem lényegében a kamionozás ünnepévé nőtte ki magát. A versenyt kísérő Kamionkorzón magyar fuvarozók vonulnak fel féltve őrzött teherautóikkal és kamionjaikkal, a paddockban pedig szemet gyönyörködtető nyerges vontatók és különleges járművek várják a látogatókat évről évre.

Az idei versenyhétvégén vasárnap látogattunk el Mogyoródra, és sokáig úgy tűnt, megvalósul Kiss Norbi kérése, hogy essen némi eső a futamok alatt, hiszen ez Olaszországban szerencsét hozott neki. Az időjárás sokáig nem tudta eldönteni mit akar, végül azonban a szikrázó napsütés vette át a főszerepet. Bár a lelátók nem voltak tömve, azért érezhetően nagyon sokan látogattak el vasárnap is a rendezvényre, ugyanis a paddockban egész nap hömpölygött a tömeg, de rengetegen voltak kíváncsiak a kísérőprogramokra is.

Ami ennél is fontosabb az az, hogy a látogatók is bemehetnek a rajtrácsra a futamok előtt, ami nemcsak a gyerekek, hanem akár a felnőttek számára is életre szóló élmény marad, hiszen olyan pillanatokat csíphetnek el, amelyek talán még a tévéközvetítésekben sem láthatók. Az alábbiakban három tematikus galériában mutatjuk be a vasárnapi versenynap fontosabb pillanatait.

A mogyoródi kamion-Eb lányai 

Ilyen volt az idei mogyoródi kamion-Eb 1

Szerencsére a vasárnapi futamokat nem rontotta el az eső.

King of the Roadok és kísérőprogramok

Ilyen volt az idei mogyoródi kamion-Eb 2

Gyönyörű Peterbilt kamion idézte meg az amerikai csőrősök világát a paddockban.

A vasárnapi futam pillanatai 

Ilyen volt az idei mogyoródi kamion-Eb 3

Steffi Halm egyenesen a Vezess lencséjébe néz a vasárnapi második futam előtt.

Fotók: Aranyi Péter