Volt mit nézni a Lando Norris személyében új győztest adó Forma-1-es Miami Nagydíjon. Ilyen volt Norris csapattársának, a mclarenes Oscar Piastrinak a kalandja is a ferraris Carlos Sainzcal. A páros többször is feszegette a határokat, amikor a spanyol próbálta megelőzni az ausztrál ifjoncot.

Sainz hosszú idő után sikerre tudta vinni a manővert, csakhogy nem tökéletesen. Ferrarija megcsúszó hátuljával letiporta Piastri McLarenjének első szárnyát, ami cserére szorult, így gyakorlatilag lenullázódott a versenye.

Az eset nem kerülte el a stewardok figyelmét, akik a futam utánra hagyták a döntést még úgy is, hogy mindkét pilóta versenyben maradt. Leintés után így legalább meg tudták hallgatni az érintettektől, hogy látták az esetet.

Végül úgy döntöttek, hogy Sainzot a baleset okozásáért 5 másodperces időbüntetéssel és egy büntetőponttal sújtják. Ezzel a Ferrari spanyolja nem negyedik, hanem ötödik lett, helyet cserélt Sergio Perezzel (Red Bull).

A stewardok ebben az esetben nem az idén standarddá vált tíz másodpercet osztották ki. Indoklásukban leszögezték, náluk nem is volt kérdés Sainz felelőssége. Végső soron azért választották az enyhébb szankciót, mert a megcsúszás nélkül ez nem lett volna ügy, csupán egy kemény, de jó kis meccs.