Majdnem csodát tett, végül azonban a Williamsnek sem sikerült teljesen titokban tartani a hivatalos leleplezésig, hogyan fog kinézni 2022-es Forma-1-es autójuk.

Még kékebb lett a Forma-1 1

Az FW44-est magát nem mutatták be, a Red Bull iskoláját követve a Forma-1 által tavaly bemutatott demókasztnit festették át és osztották meg a nagyközönséggel. A színek módosultak az elődhöz képest, a fehér szinte teljesen eltűnt az autóról a kék javára, még inkább csatlakozva ezzel az AlphaTauri, a Red Bull és a tavalyi állapotból kiindulva az Alpine mellé. Nicholas Latifi ennek ellenére frissként írta le a piros részeket is tartalmazó külsőt.

Jelentősebb új szponzorként a Duracell is feltűnik az autókon, velük több évre szóló megállapodást kötött a Williams. Latifi mellett az istállóhoz újonnan érkező Alexander Albon terelgetheti majd a Williams versenygépeit: a két pilóta már a Forma-2-ben is dolgozott együtt, így kapcsolatuk nem a nulláról indul.

Még kékebb lett a Forma-1 2
Még kékebb lett a Forma-1 3

Még kékebb lett a Forma-1

Még kékebb lett a Forma-1

Még kékebb lett a Forma-1 16
Még kékebb lett a Forma-1 17
Még kékebb lett a Forma-1 18
Még kékebb lett a Forma-1 19
Még kékebb lett a Forma-1 20
Még kékebb lett a Forma-1 21
Még kékebb lett a Forma-1 22
Még kékebb lett a Forma-1 23
Még kékebb lett a Forma-1 24
Még kékebb lett a Forma-1 25
Még kékebb lett a Forma-1 26
Még kékebb lett a Forma-1 27
Fotó megosztása:

Az eredeti autót, melyet most nem mutattak meg, a bemutató után Silverstone-ban bejáratják, egy filmes nap keretein belül tesznek meg vele 100 kilométert. A nap során mindkét pilóta kipróbálta az FW44-et. “A barcelonai tesztnapokon arra kell törekednünk, hogy hatékonyan használjuk ki az időnket, így megbizonyosodhatunk arról, hogy versenyképes csomaggal vágunk bele a szezonba” – tekintett előre Albon. “Nincs sok idő az első versenyig, ezért gyorsan meg kell értenünk, mely területei erősek az autónak, és hol kell javulnunk.”

Jost Capito csapatfőnök azt ígérte, a bejáratás után az igazi FW44-ről is közzétesznek majd fotókat. A munkát némi elektronikai munka késleltette.

A mezőny többsége már megmutatta, hogyan is fognak kinézni az idei szezonban. A következő autóbemutató február 17-én lesz, hetedikként a Ferrari fogja bemutatni, mivel készültek a 2022-es Forma-1-es szezonra. Az összes új autóról egy helyen ide kattintva olvashatsz nálunk!