Logan Sargeant előző őszi leigazolása után újabb tehetséggel bővült a Williams akadémiája, mégpedig a 16 éves Zak O’Sullivannel, aki tavaly elsöprő fölénnyel nyerte meg a brit Forma-3-as bajnokságot – jelentette be pénteken a grove-i istálló.

2021-es teljesítményéért rangosabb elismerésben is részesült a szigetországban O’Sullivan, már az év végén a Carlin Forma-3-as csapatával tesztelhetett Valenciában – ezzel együtt közölték, hogy a brit ifjonc idén már a Forma-1 alá tartozó nevelősorozatban indul majd, többek között a Charouz Racing Systemhez átszegődött Tóth László ellenfeleként.

„Megtisztelő számomra, hogy beválasztották a Williams Racing Academyre” – kezdte gondolatait O’Sullivan. „Hihetetlen lehetőség ez számomra, nem tudok elégszer köszönetet mondani Jostnak [Capito], Svennek [Smeets] és az egész csapatnak a belém vetett bizalomért. A Williams a Forma-1 valaha volt egyik legsikeresebb és leginkább tisztelt csapata, mely számos nagyszerű tehetséget adott ennek a sportnak.”

George Russell mercedeses átigazolása révén részben megújult felállással vág neki a 2022-es idénynek a Williams, hiszen Nicholas Latifi mellé korábbi, F2-es csapattársát, az ex-Red Bull-os Alexander Albont ültették.