Leigazolta versenyzői akadémiájára Logan Sargeantet a Williams – jelentette be pénteken, a Forma-1-es Amerikai Nagydíj helyszínén a grove-i istálló. 2022-es programja kapcsán későbbre ígért bejelentést a csapat, de annyit már most elárultak, hogy hosszú távon számítanak rá, eleinte leginkább a szimulátorban és a fejlesztési munka során.

Az elmúlt három évben a Forma-3-ban versenyzett az ifjú amerikai, legjobb szezonját tavaly zárta a Prema színeiben, harmadik lett. Idén az olasz csapatnál jóval gyengébb Charouz Racing Systemmel hetedikként zárt az összetettben. Korábban többek között a Forma-Renault Európa-kupában is megfordult, először 2016-ban versenyzett együléses autóval.

F1: Amerikai pilótát igazolt a Williams 1

Logan Sargeant

„Örülök, hogy csatlakozhatok a Williams versenyzői akadémiájához” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Sargeant, akiről néhány napja azt írták, hogy jövő hétvégén az IndyCar újonctesztjén fog részt venni, akárcsak Nico Hülkenberg, aki az Arrow McLaren SP autóját vezeti majd. „A csapatnak ugyanis nemcsak a múltja fantasztikus, de fiatal versenyzők felkarolásában is eredményes. Már izgatottan várom, hogy a csapattal dolgozhassak” – tette hozzá.

Jost Capito, a Williams vezérigazgatója úgy fogalmazott a 20 éves versenyző érkezésével kapcsolatban, hogy a Forma-3-as évek alatt már bizonyította tehetségét és rátermettségét. „Folyamatosan képes volt remek eredményeket hozni egy erős mezőnyben. Büszke vagyok rá, hogy a Williams ezentúl szerepet játszhat a támogatásában és fejlődésében” – mondta. Korábban azt nyilatkozta, hogy a csapat tavalyi tulajdonosváltásának köszönhetően már nem az anyagi érdekek az elsődlegesek a versenyzők kiválasztásánál.

Dan Ticktum némileg viharos körülmények között szakított a Williamsszel a nyáron, így újra négy főből áll a grove-iak juniorprogramja, melyet Sargeant mellett Jack Aitken, Jamie Chadwick és Roy Nissany alkot.

Főállású 2022-es versenyzőit már korábban megerősítette a Williams: miután George Russell a Mercedesnél folytatja, Alexander Albon érkezik Nicholas Latifi mellé.