Azonnali hatállyal különválnak Dan Ticktum és a Williams útjai alig több mint másfél szezon után. A 22 éves versenyző szerződtetését 2019 végén jelentette be a grove-i istálló, fejlesztőpilótaként és akadémistaként csatlakozott a csapathoz. Lényegében a Williams dobott mentőövet Ticktumnak, miután korábbi botrányai után a Red Bulltól menesztették őt.

A RaceFansnek bármennyire is próbálta bizonygatni a Williams szóvivője, hogy még a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt döntöttek a szakításról, aligha lehet véletlen az egybeesés, hogy napokkal azután kapott szárnyra a hír, hogy újabb balhét keltett egy kijelentésével a brit.

Élő Twitch-adásban gúnyolódott ugyanis a grove-iak főállású pilótáján, Nicholas Latifin, a Scooby-Doo főcímzenéjének átköltött változatát énekelve becsmérelte – sz*rnak nevezte – a kanadait. Tézisének nyomatékosabban is hangot adott nem sokkal később. „Azért lehet itt, mert fizetett” – jelentette ki.

F1: Balhé, kirúgták a Williams-pilótát 1

Újra kihúzta a gyufát Dan Ticktum?

Távozását Ticktum is megerősítette Instagram-oldalán, és ő is azt állítja, hogy nem a Latifi-eset áll ennek hátterében. Különválásukat helyette azzal indokolta, hogy 2022-ben nem juthatott volna F1-es üléshez a Williams révén, egyúttal megköszönte a nagy múltú istállónak az elmúlt másfél évet, majd hozzátette, reméli, fognak még együtt dolgozni a jövőben.

Ticktum jelenleg a Forma-2-ben versenyez, már második teljes szezonját teljesíti a sorozatban. Az idény felénél a negyedik helyen áll az összetettben, mindössze 19 ponttal elmaradva a bajnokságban vezető Oscar Piastritól. Nyert már sprintfutamot is idén, további négy alkalommal állt dobogóra, míg hazai pályáján, Silverstone-ban kétszer is a legjobb három között végzett.