Sorra dőlnek a dominók a Forma-1-es pilótapiacon, szerdán a Williams 2022-es versenyzőit jelentették be. Nagy meglepetés nem történt az előzetes szivárogtatásokhoz képest: Alexander Albon egy év kihagyás után visszatérhet a sorozatba, a Mercedeshez igazoló George Russellt váltja.

Albon csapattársa Nicholas Latifi marad, ami egyáltalán nem meglepetés: a családját komoly pénzügyi kötelék köti a Williams tulajdonosaihoz, az lett volna a nagy meglepetés, ha kitették volna a szűrét.

“Nicholasszal jövőre is folytatódik az együttműködésünk, Alexet pedig nagy örömmel üdvözöljük a csapatban. Nagyon izgatottak vagyunk az új felállásunkkal kapcsolatban: mindketten nagyon illenek a csapatba, a segítségükkel megtehetjük a következő lépést a fejlődésünk során” – fogalmazott Jost Capito, a Williams Racing vezetője.

“Nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy 2022-ben újra a Forma-1-ben versenyezhessek” – mondta Albon. “Egy év kihagyás után soha nem lehet biztosra venni a Forma-1-es visszatérést, nagyon hálás vagyok a Red Bullnak és a Williamsnek a belém vetett bizalomért.” Latifi és Albon 2018-ban egyébként már voltak csapattársak, a Forma-2-ben a DAMS csapatában szerepeltek együtt.

Az átigazolás kapcsán a Red Bull is közleményt adott ki. Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bull 2022-es felállásának véglegesítése után kifejezett cél volt, hogy Albon számára is sikerüljön ülést biztosítani. “A karrierje szempontjából fontos volt, hogy ne maradjon még egy évig F1-es ülés nélkül” – magyarázta Horner.