December 11-e óta inaktív volt Lewis Hamilton valamennyi közösségi felületén, habár közismert tény, hogy továbbra is ő rendelkezik a legtöbb követővel. A szezonzáró Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon viszont vitatható körülmények között maradt alul Max Verstappennel szemben, így a nyolcadik bajnoki cím elbukása után hallgatásba burkolózott.

Egészen mostanáig: szombat este ugyanis megtörte a csendet a Mercedes versenyzője, Twitter- és Instagram-oldalán is közzétett egy képet, a következő kísérőszöveggel: „Eltűntem. Most azonban visszatértem!” Utóbbi platformon ugyanakkor még senkit sem követett vissza: sem az F1-et, sem a csapatát, de még a kutyáját, Roscoe-t sem.

Hamilton tavaly nyáron írt alá még két évre, egészen 2023 végéig a Mercedeshez, azonban az Abu-Dzabiban történtek után felmerült, hogy akár vissza is vonulhat. Arról továbbra sincs hír, hogy marad-e, illetve a mostani posztja értelmezhető-e úgy, hogy folytatja, de erre utaló jelekből a Mercedes egyáltalán nem fukarkodott az utóbbi időkben.