A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Vizes, lassan és aprólékosan száradó pályán rendezték a Forma-1-es Török Nagydíjat, az átmeneti esős abroncsok bizonyultak az ideális választásnak. Természetesen a verseny közben intenzíven számolgattak a csapatok, hogy lesz-e olyan pont, amikor megéri száraz pályás gumikra váltani.

Ez a pont végül nem érkezett el, ennek ellenére Sebastian Vettel a 36. körben mégis úgy döntött, hogy közepes keverékű gumikért hajt a bokszutcába. Ám ahogy visszatért a pályára, gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy a négyszeres világbajnok csúnyán melléfogott, amikor erről győzte meg csapatát. Szinte azonnal kicsúszott, majd a bokszutca bejáratánál is bemutatott egy piruettet.

„Meg akartam próbálni a közepeseket, mivel az intermediate gumijaimból sok már nem maradt” – beszélt kockázatos húzásáról a német, aki ezek után csak 18. lett. „Azt hittem, nem jelent majd különbséget, vagy csak minimálisat. Alapvetően jobban tapad, de most nem volt tapadás, így elbuktuk ezt a futamot. Csalódott vagyok, mert rosszul döntöttem.”

„Így nem harcolhattunk a pontokért, talán egyet vagy kettőt elcsíphettünk volna, ehelyett egyet sem szereztünk. Lehetetlen volt slick gumikon menni. Fura, de ahogy mondtam, én hibáztam” – tette hozzá az Aston Martin pilótája.

F1: Magát hibáztatja a baklövésért Vettel 2

Vettel így továbbra is a 12. helyen áll a pontversenyben, míg csapattársa, Lance Stroll kilencpontos lemaradásban követi őt. A kanadait kilencedikként intették le Isztambulban.