Február 15-én a McLaren elsőként a mezőnyből bemutatta a nagyvilágnak idei Forma-1-es versenygépét, az MCL35M-et. A bemutató szó azonban nem feltétlenül állja meg a helyét, ugyanis az esti rendezvényen már nem volt ott a papaja versenygép, ugyanis ekkor már a Brit Nagydíj otthonául szolgáló Silverstone egyik garázsában várta, hogy ma pályára gurulhasson.

A wokingi alakulat meg is kezdte a munkát, melyről megjelentek az első felvételek is. Ugyan az idei Forma-1-es tesztidőszak majd csak március közepén lesz, minden csapat rendelkezésére áll két filmforgatási nap, amikor aktuális autójukkal 100 kilométert megtehetnek az ilyen alkalmakra készített speciális Pirelli abroncsokon.

Videó: pályán az első 2021-es Forma-1-es autó 2

A McLaren a hírek szerint el is használhatja ezt a két napot ma és holnap, de ez nekik kulcsfontosságú lehet: a Renault erőforrásait Mercedesre cserélte az alakulat, és szeretnék, ha a bahreini háromnapos teszten minden flottul menne.

Videó: pályán az első 2021-es Forma-1-es autó 3

Az MCL35M-et először Lando Norris vezethette a vizes aszfalton, de az istálló új versenyzője, Daniel Ricciardo is birtokba veheti majd az autót – ez délután meg is történt.