A wokingi főhadiszálláson leplezték le a csapat pilótái, Lando Norris és az újonnan igazolt Daniel Ricciardo a McLaren 2021-es Forma-1-es versenygépét, az MCL35M-et. A színösszeállítás nem sokat változott 2020-hoz képest, továbbra is a papaja maradt a domináns, kiegészítve némi kékkel és feketével.

Hiányzott az autó az idei első F1-es bemutatóról 1

A képre kattintva galéria nyílik

Habár a szabályok megkötötték az istállók kezét és csak korlátozott mértékben lehetett változtatni a tavalyi autókon, a mezőnyben a McLaren gépe ment keresztül a legnagyobb változáson. Erre külön engedélyt kaptak, ugyanis a csapat az eddig használt Renault-erőforrásokat Mercedesre cserélte, ezért komolyabb módosításokat is végre kellett hajtani az autó hátsó részén.

Hiányzott az autó az idei első F1-es bemutatóról 2

Maga az autó nem volt jelen a bemutatón, csak stúdiófelvételek és -képek jelentek meg róla, ugyanis a versenygép a közvetítés időpontjában már Silverstone-ba tartott, ahol holnap a két pilóta már vezetni is fogja azt egy filmforgatási nap keretein belül.

Hiányzott az autó az idei első F1-es bemutatóról 3

Zak Brown vezérigazgató, Lando Norris, a műsorvezető Natalie Pinkham, Daniel Ricciardo és Andreas Seidl csapatfőnök ülnek körben – az autó viszont csak virtuálisan volt jelen

Norris nem akart fogadkozni azzal kapcsolatban, milyen lesz egy új csapattárssal versenyezni. “Ez egy új kezdet” – emelte ki a brit, aki harmadik F1-es szezonját kezdheti meg. “Keményen dolgoztam a holtszezonban, hogy mire a tesztidőszakhoz érkezünk, a legjobb formámban legyek, és alig várom, hogy visszaülhessek az autóba. 2021 újabb kihívásokkal teli év lesz a pályán, de én csak azzal foglalkozom majd, hogy mindent beleadjak.”

Ricciardót lenyűgözte a McLaren utóbbi években látott fejlődése, ez is közrejátszott állítása szerint a váltásban. “A tavalyi év furcsa volt. Nem volt könnyű döntés, de a részese akartam lenni ennek” – jelentette ki. “Az utóbbi időt itt töltöttem az Egyesült Királyságban, teljesen beilleszkedtem a csapatba, felkészülve a szezonkezdetre.”

Hiányzott az autó az idei első F1-es bemutatóról 4

Zak Brown vezérigazgató és Andreas Seidl is jelen volt a bemutató legfontosabb pillanataiban. “Büszke vagyok a csapatomra és a fejlődésre, amit együtt elértünk. Hosszú út van még hátra, de nagyszerű a szellemiség az istállón belül, és egyre erősebb vetélytársak leszünk, ahogy folytatjuk az utunkat” – mondta az amerikai.

Seidl nem győzte dicsérni pilótáit mondanivalója során. “Rendkívül elégedettek vagyunk Lando fejlődésével, 2017-ben még tesztpilóta volt, 2020-ra azonban már Nagy-Britannia legfiatalabb dobogósa lett. A szenvedélye és a tapasztalata kéz a kézben növekszik, mára ő az egyik leggyorsabb és legizgalmasabb versenyző a rajtrácson.”

Hiányzott az autó az idei első F1-es bemutatóról 5

“Daniel testesíti meg számunkra a következő lépést. A döntése, hogy csatlakozott a McLarenhez, fejlődésünk megerősítése. Energiát és tapasztalatot hoz, mellyel a McLarent a mezőny eleje felé segítheti” – tette hozzá a szakember.

A bemutatót “jó szokás” szerint ezúttal is elnyújtották: a leleplezés előtt a versenyzők zenei szárnybontogatását nézhettük meg, amint összerakták egy profi stúdióban a McLaren nem hivatalos himnuszát.