A 2020-as szezon csalódást keltő eredményeit részben szervezeti változtatásokkal próbálta és próbálja orvosolni a Ferrari. De nem csak ez hajtja a belső folyamatokat a vörösöknél, kényszerből is meg kell válnia szakembereinek egy részétől a maranellói alakulatnak.

2022-től ugyanis érvénybe lép a költségsapka, mely leginkább a nagycsapatokat szankcionálja, akiknek igencsak meg kell húzniuk a nadrágszíjat, hogy ne költekezzenek túl. A Ferrari már egy ideje dolgozik a megoldáson: több emberük is a Haas csapatánál kötött ki emiatt, köztük a főtervező Simone Resta is. Mattia Binotto csapatfőnök azonban elárulta, többen is követik majd őt.

“Nem ő az egyetlen, aki a Haas alakulatához megy. Néhány technikusunk is távozik, így csökkentjük a csapat méretét, melyre szükség van a költségsapka miatt. Ezzel azonban erősödik a partnercsapatunk” – mesélte az olasz szakember.

F1: Bajban a Ferrari az új szabályok miatt 2

Mattia Binotto

Furcsa helyzet áll elő így, ugyanis a távozó munkatársak továbbra is Maranellóban fognak dolgozni. Ez akár felvetheti a gyanút, hogy a szakemberek bújtatva továbbra is a Ferrarinak dolgoznak Haas-színekben, de Binotto szerint erről szó sincs. “Azok az emberek Maranellóban teljesen elkülönített épületben lesznek, nem lesz bejárásuk a Scuderia Ferrari épületeibe.”

“A Haas egy, a Ferraritól teljesen független csapat. Nem egy juniorcsapatról van szó, nem zajlik információcsere a szabályokban foglaltakon felül, teljesen függetlenül működnek” – emelte ki Binotto, aki örül, hogy az amerikai alakulatnál kaptak munkát az elküldött szakemberek. “Jobb, mintha a piacon bármelyik másik csapat számára elérhetőek lennének” – tette hozzá.