2017 óta szervez a Forma-1 hivatalos esport-bajnokságokat, melyek az évek során egyre jobban szervezett rendezvényekké váltak. Az első szezonban még nem voltak jelen a Forma-1-es csapatok, míg a második évadnál már a legjobbak a Forma-1-es csapatok hivatalos esport-részlegének pilótáinak mondhatták magukat.

Az eddigi négy szezonból kétszer is Brendon Leigh nyerte az összetett bajnoki címet, és kezdetek óta a Mercedes csapatát erősítette, de az aktuális Forma-1-es videojátékra épülő széria történetének legnagyobb átigazolása történt meg azzal, hogy a brit fiú a Ferrarihoz igazolt.

F1: A Ferrari lecsapott a Mercedes bajnokára 1

Brendon Leigh

A maranellóiak ezzel egy valódi nyerő csapatot raktak össze: a vörösök másik virtuális versenyzője az a David Tonizza, aki a 2019-es kiírást megnyerte.

“Még csak most írtam alá, de már látszik, hogy a szenvedélyük és az elkötelezettségük az enyémet tükrözi. Alig várom, hogy munkába álljak a csapatnál és a Ferrari színeit képviseljem” – mondta. Leigh átigazolása azt is jelenti, hogy a brit fiú Olaszországba költözik, a maranellói központ közelébe.

A sorozat négy évéből három alkalommal is drukkolhattunk magyar versenyzőnek: Bereznay Dani egyszer az összetett ezüst-, egyszer pedig a bronzérmet szerezte meg.