Tavaly az Olasz Nagydíj időmérőjén már láthattuk, milyen az, ha a Forma-1-es versenyzők minden áron a másik szélárnyékában szeretnének mért kört futni. Akkor egy kaotikus kvalifikációt láthattunk, és ugyanerre lehet példa az 55 másodpercnél is rövidebb idő alatt megtett, három hosszú egyenesből és néhány kanyarból álló nyomvonalon, mely a Szahíri Nagydíjnak ad otthont.

A résztvevők egy része már előzetesen, a futam bejelentésekor azt jósolta, hogy az időmérőn óriási lesz a káosz. Eddig őket igazolja a Forma-2 helyosztója, ahol a bajnoki éllovas Mick Schumacher is ütközött Roy Nissanyval.

A körülmények azonban nem indokolhatják az esetleges feltartásokat, szögezte le Michael Masi, a Forma-1 állandó versenyigazgatója. “Az edzéseken alapvetően engedékenyebbek vagyunk, hiszen csak gyakorlásról van szó. De az időmérő során mindenféle felesleges feltartást kivizsgálunk és kiértékelünk. Nem gondolom, hogy a rövid kör szükségessé teszi bárki szükségtelen feltartását.”

F1: Nem kegyelmeznek senkinek 1

Michael Masi

Az időmérő után a 87 körös futam is érdekes lehet, főleg, ha előkerülnek a lekörözendő pilótáknak szóló kék zászlók. “Biztosan hektikus lesz” – tekintett előre Masi. “Hosszú ideje az egyik leghosszabb nagydíj lesz a körszámok tekintetében, nagyon gyors körökkel. Meglátjuk, milyen lesz, bizonyos módon intenzív lesz, de jó értelemben kihívás is lesz a menedzselése.”