Őrült hajrát hozott a Forma-1-es Török Nagydíj – no, nem a győzelemért (azt ugyanis Lewis Hamilton játszi könnyedséggel behúzta, a hetedik vb-címmel együtt), hanem a dobogóért folytatott küzdelemben. Charles Leclerc már körök óta közeledett Sergio Pérezre, amikor a mexikói az utolsó körben hibázott a 9-es kanyarnál. Ezt kihasználva a Ferrari versenyzője átvette a második helyet, de aztán ő is rontott, így végül a Racing Point pilótáját intették le Hamilton mögött. Leclerc ráadásul a dobogóról is leszorult, hibájából profitálva Sebastian Vettel lett ugyanis a harmadik, aki a tavalyi Mexikói Nagydíj óta először állt dobogóra.

A leintés ugyan mérnöke a negyedik helyért is dicsérte Leclerc-t, elmondta, remek munkát végzett, a monacói vigasztalhatatlan volt az elszalasztott lehetőség. „Nem! Sz*r munkát végeztem, sz*r munkát végeztem, sz*r munkát végeztem, sz*r munkát végeztem! Ennyi” – hajtogatta Leclerc, önmagát ostorozva és ellentmondva versenymérnökének, de utána sem csillapodott a monacói haragja. „Kib*szottul sz*r munkát végeztem!” – hangoztatta. Ezt követően hosszú másodpercekig csend volt a rádión, majd olaszul próbálták nyugtatni a kétszeres nagydíjgyőztest, de igazán meg se hallotta, a bizonyos f betűs szó gyakori ismételgetésével adott hangot kiakadásának.

Videó: Pérez és Leclerc adok-kapokja az utolsó körből

Nem sokkal később újra rázendített Leclerc: „Egy kib*szott hülye vagyok, csakúgy, mint voltam Bakuban!” – folytatta az önostorozást, utalva a tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén vétett hibájára, amikor ugyan esélye volt a pole-ra, de a Q3-ban összetörte a Ferrarit, így még mért időt sem teljesített az utolsó szakaszban. A bokszutca faláról ekkor már (olaszul) figyelmeztették, hogy fejezze be önmaga marcangolását: „Elég, Charles, elég!” Ezután Leclerc is belátta, hogy le kell higgadnia, így gyorsan Vettelre terelte a szót, dicsérő szavakkal illette a hosszú idő után újra magára találó csapattársát.

„Le kell nyugodnom. Gratulálok Sebnek, megérdemelte! Nem volt idáig jó éve, most magammal szúrtam ki, ő pedig kiváló munkát végzett” – zárta mondandóját Leclerc, aki így is az ötödik helyre kapaszkodott fel a tabellán, csak három pont a hátránya Pérezzel szemben.

Twitter-bejegyzésében már jóval higgadtabban értékelt: „Ma csalódtam magamban. Nagyon gyorsak voltunk, de az utolsó körben hibáztam, ami egy második helybe került. Ugyanakkor örülök Sebastian miatt, nagyon nehéz szezonja van, ezért már nagyon kijárt neki a dobogó” – summázta a történteket.