Furcsa, értelmetlen incidensbe keveredett a Racing Point-os Lance Stroll és a Red Bull-os Max Verstappen a Forma-1-es Portugál Nagydíj második szabadedzésén.

A két versenyző az első kanyar bejáratánál ütközött, miután Verstappen behúzódott Stroll mellé, de a féktávon nem tért vissza mögé, a kanadai pedig egyszerűen befordult.

Az esetet a versenybírók természetesen vizsgálat alá vonták, de végül egyiküket sem tartották egyedüli felelősnek, ezért nem osztottak ki büntetést.

Stroll gyors körön volt, Verstappen el is engedte őt az incidenst megelőző körön. A csapatától kapott információ és az általános gyakorlat alapján Verstappen feltételezte, hogy Stoll lassítani fog a következő körén, így előzésben kezdett a célegyenesben. Strollt ugyanakkor arra szólította a csapat, hogy kezdjen egy második gyors kört. Stroll azt feltételezte, hogy Verstappen – szintén a bevett gyakorlat szerint – visszalassított, hogy teret nyerjen kettejük között, ezért nem figyelt Verstappen előzési kísérletére” – írták a stewardok.

A pilóták a meghallgatáson egyetértettek abba, hogy félreértés vezetett a balesethez, és visszatekintve belátták, hogy mindketten tehettek volna az incidens elkerüléséért. A versenybírók ezért úgy találták, hogy egyikük sem volt egyedül vagy túlnyomóan felelős, ezért nem szükséges szankció” – folytatódott az indoklás.

F1: Verstappenék megúszták a büntetést 1