A jövőre már Aston Martinként működő Racing Point csütörtök délelőtt jelentette be, hogy 2021-től a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel vezet majd náluk a távozó Sergio Perez helyén.

Az igazolásról tegnap Mugellóban a mercedeses Lewis Hamiltont is megkérdezték, a hatszoros világbajnok üdvözölte a hírt:

„Én végig azt gondoltam, hogy ez jó irány lenne számára, gondoltam, hogy meg fog valósulni. Nagyon örültem a hírnek, mert a csapat az új tulajdonosok alatt máris nagy lépeseket tett előre, és még tovább fog fejlődni.”

A Perez-Vettel cserét így véleményezte az angol:

„Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem a tapasztalat borzasztó sokat számít. A Ferrarinál mostanában nem mentek jól a dolgai, de négyszeres világbajnok, aki képes lehet még jobb irányba vinni a csapatot az autó fejlesztése terén. Nagy fogás ez a csapat számára” – mondta.

„Sergiót persze sajnálom, de nagyszerű versenyző, biztos vagyok benne, hogy lesznek más lehetőségei” – tette hozzá.

Hamilton sporttársi örömének őszinteségét nem vonjuk kétségbe, de nem a valóságtól elrugaszkodott feltételezés, hogy azért is fogadta pozitívan a hírt, mert az Aston Martin-os leszerződéssel Vettel jó néhány évre kiírta magát a bajnoki esélyesek közül.