Ugyan az elmúlt néhány hétben alábbhagytak a pletykák, szerda este újra felpörögtek a dolgok, amikor Sergio Perez bejelentette, hogy eredetileg 2022-ig szóló szerződése ellenére az idény végén elhagyja a Racing Pointot.

A hét év után távozó mexikói helyére mindenki Vettelt várta, csütörtök délelőtt pedig be is jelentették, hogy a Ferraritól távozó német a jövőre már Aston Martinként működő alakulat pilótája lesz a tulajdonos fia, Lance Stroll mellett.

„Silverstone-ban mindannyian nagy izgalommal fogadtuk a hírt. Sebastian bizonyított világbajnokként, győztes mentalitást hoz hozzánk, ami illeszkedik az Aston Martinként folytatódó jövőnkhöz és ambícióinkhoz. Szombatonként, vasárnaponként Sebastian a világ egyik legjobb versenyzője, jobb pilótát el sem tudok képzelni ahhoz, hogy átvezessen minket az új korszakba. Nagy szerepet játszik majd abban, hogy új szintre lépjen a csapat” – mondta az igazolás kapcsán a csapatfőnök, a Vettellel amúgy régre visszanyúló barátságot ápoló Otmar Szafnauer.

A 33 éves német így nyilatkozott:

„Örülök, hogy végre megoszthatom ezt az izgalmas hírt a jövőmről! Nagy büszkeséggel tölt el, hogy azt mondatom, 2021-től az Aston Martin versenyzője leszek. Új kaland ez számomra egy igazán legendás autógyártóval. Nagy hatást tettek rám a csapat idei eredményei, és hiszem, hogy a jövő még fényesebb.”

„Lawerence (Stroll) energiája és az F1 iránti elkötelezettsége inspiráló, hiszem, hogy közösen valami különlegeset építhetünk majd. Továbbra is nagyon szeretem a Forma-1-et, csakis az motivál, hogy az élen küzdhessek. Nagy megtiszteltetés, hogy az Aston Martinnál tehetem majd ezt.”

Vettel szerződésének pontos hosszát nem közölték, de a német több évre írt alá a csapattal.