Amióta május közepén kiderült, hogy a Ferrari 2020 után nem tart igényt Sebastian Vettel szolgálataira, a nemzetközi sajtóban rendre összeboronálták a négyszeres világbajnokot a jövő évtől gyári Aston Martinként futó Racing Pointtal.

Az elmúlt hetekben alábbhagytak az ezzel kapcsolatos híresztelések, annyira, hogy már annak eshetősége is felmerült, hogy a silverstone-i csapat megtartja jelenlegi felállását, vagyis nem állítják félre Sergio Pérezt Vettel kedvéért.

Ezzel szemben a mexikói versenyző szerdán este közösségi oldalán közölte, hogy az idény végén elhagyja a csapatot, noha 2022 végéig érvényes szerződéssel rendelkezett. „Az életben mindennek van kezdete és vége. Hét együtt töltött év után, a szezon végeztével az én időm is lejár a csapatnál” – tudatta a nagyérdeművel Pérez.

„Egy kicsit fáj, mert a nehéz időkben is bíztam a csapatban, számos akadályt gyűrtünk le közösen, emellett az is büszkeséggel tölt el, hogy számos csapattársam munkáját sikerült megmentenem” – folytatta, utalva arra, hogy 2018-ban az ő kezdeményezésével valósult meg a Force India csődeljárása, és került így a csapat Lawrence Stroll kezébe.

„Remek pillanatokat, barátságokat őrzök meg emlékként, valamint az elégedettséget annak nyomán, hogy mindig a legjobbra törekedtem.”

F1: Hivatalos, kitúrták Pérezt – jön Vettel? 2

Pérez hozzátette, örökké hálás lesz Vijay Mallyának, a csapat korábbi tulajdonosának, amiért lehetőséget adott neki, hiszen 2014-ben a Force India dobott mentőövet a mexikóinak, miután egy év után menesztették a McLarentől.

A mexikói nem titkolja, továbbra is szeretne a Forma-1-ben maradni, ugyanakkor elismerte, nincs B-terve pillanatnyilag. „Ez azon is múlik majd, hogy találok-e olyan projektet, ami motivál engem arra, hogy minden körömből 100%-ot hozzak ki” – jegyezte meg.

„Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki támogatott az elmúlt 10 évben. A családtagjaimnak, akik mindvégig kitartottak mellettem, ahogyan a támogatóimnak, akik hittek a projektben, de főként Istennek, aki egy olyan lehetőséggel áldott meg, hogy egy ilyen hihetetlen kalandot élhessek meg, amit úgy hívnak, hogy F1.”

Pérez reméli, hogy rövidesen pozitív fejleményekről adhat számot, most viszont arra fog koncentrálni, hogy kiélvezze a következő versenyeket a Racing Pointnál, és kihozza belőlük a maximumot.

F1: Hivatalos, kitúrták Pérezt – jön Vettel? 4

Közleményében leváltására is kitért a mexikói, a Racing Pointnak a legjobbakat kívánva a leendő gyári projekthez. Azzal, hogy kiderült a távozása, hamarosan Sebastian Vettel szerződtetését is bejelenthetik a csapatnál. A német Lance Stroll csapattársa lenne ez esetben 2021-től.

Ami meg Pérezt illeti, a szezon előrehaladtával egyre szűkülnek a lehetőségei, talán az Alfa Romeónál vagy a Haasnál lelhet ülésre, noha pillanatnyilag mindkét alakulat a hátsó fertályban viaskodik, amire a Ferrari-motor – alsó hangon középtávú – gyengélkedése is rátett egy lapáttal.