Noha különböző lapokban számtalanszor megjelent, hogy Sebastian Vettel “szinte biztosan” a Racing Point/Aston Martin versenyzője lesz jövőre, az előbb Silverstone-ra, majd Belgiumra jövendölt bejelentés csak nem akart megtörténni.

Lehet, hogy már nem is fog, sajtóhírek szerint ugyanis a négyszeres bajnok Lewis Hamiltonra vár. A címvédő még mindig nem hosszabbított szerződést a Mercedesszel, Vettel talán abban reménykedik, hogy valamilyen okból végül nem is fog.

A Motorsport.com szerint Vettelt a Racing Point projektjével kapcsolatban elbizonytalanították az új szabályok, amelyek 2021-től kvázi megtiltják az autómásolást, ez pedig negatívan befolyásolhatja a leendő Aston Martin versenyképességét.

Emellett Vettel egyébként is sokkal szívesebben ülne be a Mercedesbe, így örömmel csapna le Hamilton esetleg megüresedő helyére. Valószínű persze, hogy az angollal előbb-utóbb azért megszületik majd a megállapodás, ez legalább egy év kihagyást jelentene Vettel számára.

A Racing Point csapatfőnökével, Otmar Szafnauerrel az Auto, Motor und Sport készített nemrégiben interjút. Szafnauer azt állította, nem változtat a felállásán a csapat.

“Már két éve bejelentettük, kik lesznek a versenyzőink” – fogalmazott Szafnauer, majd azt is hozzátette, Vettel leigazolásáról valójában “soha nem is volt szó.”