Miután világossá vált, hogy a Ferrari nem hosszabbít Sebastian Vettellel, a négyszeres világbajnok Forma-1-es jövője bizonytalanná vált. A 33 éves német még tárgyal a 2021-től Aston Martinként működő Racing Pointtal, de a középcsapaton kívül nincs igazán opciója.

Első F1-es főnöke, az annak idején a Toro Rossót irányító Gerhard Berger szerint a német számára a végleges visszavonulás lenne a legjobb döntés.

„Hacsak nem adódik valami különleges helyzet, a Red Bullnál nem lesz helye. A Mercedesnél sem. Négyszeres világbajnok, sosem sérült, családos ember, aki szépen is keresett – a helyében én úgy lennék vele, hogy oké, viszlát” – mondta az egykori Benetton-, McLaren- és Ferrari-pilóta a Sky Deutschlandnak.

Bár sokan azt remélték, hogy egy erős szezonnal mutatja majd meg a Ferrarinak, hogy rosszul döntöttek, Vettel egyelőre inkább küszködik, amiért sok kritikát is kap. Berger szerint igaztalanul.

„Ha az egyik Ferrari-pilóta távozik az idény végén, míg a másik (Charles Leclerc – a szerk.) a csapat jövőjét jelenti, általában a gyengébbre, vagy arra zúdul a kritika, aki már nem számít a jövő szempontjából” – mutatott rá az osztrák.