Ha a sajtóértesülések igazak, akár a hétvégén bejelenthetik Sebastian Vettel érkezését a Racing Pointhoz, mely jövőre Aston Martin néven működik tovább. Ezen forgatókönyv szerint a Ferraritól érkező négyszeres világbajnok miatt valakinek azonban távoznia kell. Lawrence Stroll csapattulajdonos azonban nincs könnyű helyzetben: vagy fiát, Lance Strollt ülteti kispadra, vagy a több éves szerződéssel rendelkező, rendre gyorsabb – és komoly szponzorpénzeket hozó – Sergio Perez szedheti a sátorfáját.

Jelen állás szerint mindkét lehetőség ugyanakkora eséllyel valósulhat meg, ám a versenyzők legutóbbi kijelentései alapján talán Perez az, aki biztosabb lehet a maradásban. A Stroll-csemete nemrégiben elmondta, neki nem gond, ha mennie kell, a mexikói versenyző pedig meglepően magabiztosan nyilatkozott a Belga Nagydíj helyszínén, a spa-francorchamps-i versenypályán.

A koronavírusos megbetegedése miatt a brit versenyeket kihagyó pilóta állítása szerint azzal számol munkája során, hogy ő vezeti jövőre is a silverstone-iak egyik autóját. “Ahogy korábban is mondtam, minden csak idő kérdése” – utalt az eddig elmaradó bejelentésre. “Jól érzem magam a csapatban, itt vagyok már egy ideje. Hiszek ebben a projektben, és látom, hogy fejlődünk.”

“Mindannyian úgy érezzük, hogy jól működnek a dolgok. Nincs okunk változtatni. Nagyszerű szezonunk van eddig, tényleg remekül megy minden. Nem számítok változásra” – tette hozzá.

Perez annyira magabiztos, hogy bevallása szerint nem is tárgyal más csapatokkal a folytatásról. “A csapaton belülről érkező visszajelzések alapján együtt akarjuk ezt folytatni” – jelentette ki, hozzátéve, hogy korábban voltak háttérbeszélgetések az istállón belül a jövőt illetően. “Minden visszajelzés, amit kapok, rendkívül pozitív. Ebből nyerem a magabiztosságom és ezért vagyok nyugodt.”

“Ez egy olyan helyzet, melyben nem tehetek semmit, ezért nem is foglalkozom vele igazán. A versenyzésre koncentrálok és ezt élvezem” – foglalta össze a helyzetet Perez.