Sergio Pérez szerda este a közösségi médiában adta a világ tudtára, hogy hét szezon után, az év végén távoznia kell a Racing Pointtól. A jövőre már Aston Martin néven szereplő alakulatban Sebastian Vettel váltja a mexikóit, a német több évre szóló megállapodást kötött.

A futamok előtti szokásos csütörtöki sajtótájékoztatón természetesen mindenki Pérezt faggatta a távozása körülményeiről. “Én is csak szerdán kaptam meg a végső megerősítést” – mondta a láthatóan letört mexikói.

“Személyesen Lawrence Stroll közölte a hírt. Tegnap felhívott, és elmondta, hogy a jövőben más irányba indul a csapat. A teljesítményemnek ehhez semmi köze, a csapat szimplán egy másik utat választott.”

“Ez persze fájdalmas, de a Forma-1 olykor nagyon kegyetlen.”

Pérez szerint az elmúlt hetekben inkább olyan jeleket kapott a csapattól, hogy vele képzelik el a folytatást. “Nem számítottam rá, hogy ez lesz a vége” – fogalmazott.

Pérez szerződése eredetileg 2022-ig szólt, arról nem mondott semmit, mi tette lehetővé a válást. “Szerződéses dolgokról nem szeretnék beszélni. Most az elsődleges célom, hogy a Forma-1-ben maradjak. Nem kizárt másik széria sem, de csak ha az F1-ben nem marad számomra esély.”

“Tény ugyanakkor, hogy ahogy telnek a hetek, inkább kevesebb, mint több lehetőség marad a Forma-1-ben. De a dolgok itt gyorsan tudnak változni is.”