Sebastian Vettel 2021-től az Aston Martin versenyzője lesz, a csapat közleménye alapján több éves megállapodást írt alá. Hogy pontosan milyen hosszút, azt Vettel a Toszkán Nagydíjat felvezető, hivatalos sajtótájékoztatón sem árulta el.

“Ez nem lényeges. A szerződésekről nem beszélünk nyilvánosan” – válaszolta Vettel. Felmerült, hogy a sokak által már hónapokkal ezelőtt biztosra ígért átigazolás bejelentése azért húzódott mostanáig, mert Vettel ki akarta várni, mi lesz a Racing Point másolási ügyének vége. Múlt héten aztán a Ferrari is visszavonta fellebbezését, így végleg pont került az ügy végére – és a bejelentés is egyből megtörtént. Vajon véletlen?

“Számomra ez semmilyen szerepet nem játszott. Maximálisan bízom a csapat erejében, az elmúlt években a nagyokénál sokkal kevesebb pénzből is nagyon jó eredményeket ért el. Nagy potenciált látok ebben a projektben.”

“Nem látok a jövőbe, nem jósolhatok semmit, de a csapaton belül nagy remények vannak.”

Vettel: Kudarcot vallottam, majdnem visszavonultam 2

Vettel a RaceFans kérdésére elárulta, majdnem kiszállt az F1-ből. “Közel” – válaszolta a német arra a kérdésre, hogy mennyire volt közel a visszavonuláshoz.

“Nem tudom, lehet-e ezt mérni valahogy, de abban az értelemben közel voltam, hogy rengeteget gondolkodtam. Többször feltettem magamnak a kérdést, hogy mi a legjobb nekem. Arra jutottam, hogy ez a döntés a legjobb számomra, és alig várom, hogy bizonyíthassam is.”

Vettel a ferraris éveit is értékelte. “Nem azért mentem a Ferrarihoz, hogy a Ferrarinál versenyezzek. Győzelmeket és bajnoki címeket akartam. Innen nézve mondhatjuk, hogy kudarcot vallottam.”

“De nem akarnám azt sem, hogy ezek az évek hiányozzanak a pályafutásomból. A Ferrari különleges, és életre szóló barátságokat kötöttem itt.”

“Voltak jobb és rosszabb időszakok, ez már csak így megy. Most mindkét fél számára elérkezett a különválás ideje, de garantálhatom, hogy a hátralévő időben is a legjobb tudásom szerint fogok teljesíteni.”

Vettel szerint az Aston Martinnal lesz esélye győzelmekre. “A mezőny elején akarok versenyezni, és meg is kapom ezt az esélyt. A csapat növekedni akar, nagyon bizakodó vagyok, de az idő majd mindenre választ ad.”