Minden várakozást felülmúlt a Forma-1-es Olasz Nagydíj 2020-ban: a már-már követhetetlen kalamajka eredményeként ugyan egy olasz csapat örülhetett igazán a végén, de ez nem a Ferrari, hanem az Alpha Tauri. Pályafutása első győzelmét szerezte az anyacsapatot is megjárt Pierre Gasly a Red Bull fiókcsapatával, a meglepetésdobogó pedig a mclarenes Carlos Sainzcal és a Racing Point-os Lance Stroll-lal lett teljes.

Az örömmámorban úszó dobogósokkal Jenson Button, 2009 világbajnoka készítette a verseny utáni interjúkat.

F1: „Nincsenek szavak, őrült verseny volt!” 2

Pierre Gasly (AlphaTauri, 1.): „Őszintén szólva ez teljesen hihetetlen! Őrült futam volt, és ezt kamatoztattuk. Sok mindenen keresztül mentem az elmúlt 18 hónapban, így ezt még meg kell emésztenem” – kezdte gondolatait Gasly, aki az első francia futamgyőztes a Forma-1-ben az 1996-os Monacói Nagydíj és Olivier Panis óta.

„Nem találom a szavakat. Sokat tett értem ez a csapat, most pedig velük szerezhettem meg az első győzelmemet is. Lenyűgöző nap! Hosszú idő telt már el az utolsó francia győzelem óta, nem is számítottam most erre, úgyhogy nagyon örülök.”

Carlos Sainz (McLaren, 2.): „Hihetetlen ez az egész, mégis csalódott vagyok amiatt, hogy második lettem. Nagyon-nagyon közel voltunk, és ezt érdemeltük. A piros zászlóval volt némi balszerencsénk, de az egész hétvége folyamán rendkívül gyorsak voltunk, így összességében örülök. Főleg úgy, hogy a hatodik helyről zárkóztam fel másodiknak. Erre büszkének kell lennünk, büszkék vagyunk a tempónkra.”

Lance Stroll (Racing Point, 3.): „Örülök a harmadik helynek, jó érzés visszatérni a dobogóra. Boldog vagyok Pierre miatt is, megérdemelte a győzelmet. Akár én is nyerhettem volna, de elbuktam, mert a rajtnál nem volt tapadásom, így mindenki faképnél hagyott. Elég bizarr helyzet volt, már csak amiatt is, mert vissza kellett rázódni, és nem vagyunk hozzászokva az ilyen szünetekhez.”