A Forma-1 egyik legpatinásabb, második/harmadik legeredményesebb csapata – attól függően, hogy a konstruktőri címek vagy a futamgyőzelmek számítanak –, a Williams mindig is ragaszkodott a függetlenségéhez, az ezredforduló után sem haladtak a korral, ami végül a hanyatláshoz is vezetett.

A grove-i alakulat 2019-ben jutott a mélypontra, tökéletesen versenyképtelen sereghajtóvá váltak, és bár idén biztató jeleket láthattunk tőlük a pályán, elkerülhetetlenné vált a gyökeres változtatás.

Az alakulat késő tavasszal jelezte, hogy nyitottak az eladásra, ma pedig megérkezett a bejelentés: egy amerikai befektetési alap, a Dorilton Capital vásárolta meg a csapatot.

„A stratégiai revízió hasznos volt, bebizonyosodott, hogy mind a Forma-1, mind a Williams hiteles és értékes márka. A folyamat végére értünk, örömünkre szolgál, hogy a Dorilton a csapat új tulajdonosa. Amikor elindítottuk a folyamatot, olyan partnert szerettünk volna találni, amellyel ugyanazokat az értékeket valljuk, amelyik osztozik a szenvedélyünkben, látja a csapatban rejlő potenciált, és képes lesz kiaknázni azt. A Doriltonban meg is találtuk ezt” – mondta a megbízott csapatfőnök, Claire Williams.

„A család számára mindig is a csapat volt az első, kezdettől fogva a dolgozóink védelme és az alakulat sikeressé tétele volt a legfontosabb. Ez most a családi tulajdonú Williams végét jelenti, de tudjuk, hogy jó kezekbe kerül az alakulat. Az eladás biztosítja a csapat túlélését, és ami még fontosabb, utat nyit a siker felé” – folytatta.

A Williams az eladás után is megőrzi identitását, marad a legendás név, a versenyautók is az FW modellmegjelöléssel készülnek majd, ahogy a munka is a grove-i központban folyik tovább.