A Forma-1-es csapatok többsége privát teszteléssel készül a 2020-as szezon jövő hétvégi elindulására.

Az alakulatok két eltérő utat választhatnak – ha nem vesszük figyelembe a McLaren F1-es autó nélküli, F3-as járgánnyal bonyolított versenyzői gyakorlását –: vagy az idei autóval tartanak ún. forgatási napot (1 nap, legfeljebb 100 km-es táv a Pirelli demógumijain), vagy a korlátozás alá már nem eső 2018-as modellt küldik a pályára.

A Red Bull kisebbik csapatánál, az Alpha Taurinál azt mondták, miért is kellene választani, köszönjük, mi mindkettőt szeretnénk, így az alakulat ma elvitte az idei járgányt, az AT01-est Imolába „filmezni”, de a 2018-as, már a jelenlegi szállító, a Honda erőforrásaival szerelt Toro Rossót sem hagyták otthon, így miután Danyiil Kvjat és Pierre Gasly kimeríti a 100 km-es keretet, az STR13-assal körözhet tovább.

Az energiaital-gyártó nagyobbik csapata, a Red Bull Racing nincs ilyen jó helyzetben, ők a héten Silverstone-ban csak az idei autót „filmezik”, a 2018-as autóban ugyanis még a Renault motorja dolgozott, a francia gyártótól pedig semmilyen jóindulatot, segítséget nem várhatnak.