Ahogy megírtuk, Claude Lelouch rendező úgy döntött, újraforgatja 1976-os botrányfilmjét, a 2020-as változatban pedig nem egy Mercedesszel sietnek majd a randira Párizs utcáin, hanem egy Ferrarival repesztenek Monte-Carlo útjain.

A hercegség utcáit vasárnap reggelre lezárták, hogy az ottani születésű Forma-1-es pilóta, Charles Leclerc egy Ferrari SF90 Stradale volánja mögött döngessen végig az útvonalon.

1000 lóerős Ferrarival döngetett Leclerc

Az SF90 Stradale minden idők legerősebb és legtisztább üzemű sorozatgyártású Ferrarija, amely ráadásul képes akár elsőkerék-hajtással is közlekedni. A Ferrari által valaha épített legerősebb V8-as benzinmotor (780 LE) és összesen három villanymotor (kombinált teljesítményük 220 LE) alkotja azt a hibrid hajtásláncot, amely 2,5 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára a márka legújabb alkotását. A száguldás üteme 200 km/óráig sem lanyhul jelentősen (6,7 mp), a végsebesség ugyanakkor „csak” 340 km/óra. Az autónak kevesebb mint 29,5 méter kell, hogy megálljon 100 km/óráról.

A helyszínen ott volt a herceg, II. Albert, valamint a Ferrari elnöke, John Elkann is.

„Ma lett volna a hazai nagydíjam. Sajnos a futamot lefújták, de mi most megtartottuk a saját kis versenyünket. Nagyszerű volt újra a volánhoz ülni, nagyon hiányzott már ez az érzés” – mondta a 22 éves pilóta.

„Nem gondolom, hogy mostantól színész vagyok, hiszen végső soron alapvetően csak vezettem, és máskor is ugyanezt csinálom. Ugyanakkor volt, amikor színészkednem kellett, ami újdonság volt számomra, de jó móka volt, nagyon élveztem” – folytatta Leclerc.

A Le Grande Rendez-vous című alkotást június 13-án mutatják majd be, a forgatásról nyilván már most vannak felvételek, íme:

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Monaco F1 Grand Prix, we miss you!! A special treat from Charles Leclerc, thank you!! #charlesleclerc #f1 #ferrari #cars #racing #monaco #montecarlo #thankyou #speed #sunday

LUX Monaco (@luxmonaco) által megosztott bejegyzés, Máj 23., 2020, időpont: 10:31 (PDT időzóna szerint)

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Epingle Fairmont🏁🏁🏁

Christophe Grenier (@ch_grenier) által megosztott bejegyzés, Máj 23., 2020, időpont: 10:19 (PDT időzóna szerint)