Charles Lelouch rendező 1976-ban C’etait un Rendezvous (Randi volt) címen forgatott rövidfilmet, amelyben valaki őrületes sebességgel repeszt végig Párizs utcáin, hogy időben megérkezzen a Szent Szív-bazilikánál rá váró hölgyhöz.

Az annak idején a filmre vett gyorshajtással hatalmas botrányt keltett az alkotás, főleg, hogy a forgatásra nem is adtak engedélyt, a rendezőt rövid időre le is tartóztatták.

Lelouch most, négy és fél évtizeddel később elkészíti a film remake-jét, ezúttal Monte-Carlo utcáin siet majd a randira a főszereplő.

Annak idején elvileg maga a rendező vezetett, de a gyanú és a pletykák szerint valójában a Forma-1-es pilóta Jacques Laffite ült a volán mögött – ezúttal nem kell találgatni: a Ferrari fiatal sztárja, a monacói Charles Leclerc terelgeti majd az autót szülővárosa utcáin.

A forgatásra a vasárnap hajnalban – a lefújt Monacói Nagydíj reggelén – kerül sor, 6.45 és 9.00 óra között, lezárt utcákon, forgalom és gyalogosok nélkül, tehát messze nem olyan gerillamódszerrel, mint egykor a fentebb látható filmben.

Kövess minket a Facebook-on!