Míg a csapatnál tavaly bemutatkozott saját nevelésű ifjonccal, Charles Leclerc-rel a Ferrari karácsony előtt egészen 2024-ig hosszabbított, Sebastian Vettel szerződése idén lejár.

A csapatfőnök, Mattia Binotto korábban elmondta, hogy a négyszeres világbajnok megtartása az elsődleges céljuk, és hogy meg is kezdődtek az egyeztetések, a Sky Italia pedig mostanra a részleteket is tudni véli: egy évre szóló, jóval alacsonyabb fizetést nyújtó ajánlatot tettek Vettelnek.

„2017-ben egészen másképp álltak Vettel dolgai. Sergio Marchionnével (a 2018 nyarán elhunyt elnökkel – a szerk.) hároméves szerződésről egyeztek meg, összesen 100 millió euróért. Akkoriban kétségtelenül ő volt a csapat vezéregyénisége” – magyarázta a Sky forrása.

A dolgok nagyot változtak Leclerc érkezésével, a saját nevelésű monacói ifjonc tavaly hét pole-t és két futamgyőzelmet szerzett, a pontversenyben is a 32 éves német előtt zárt, így az elmúlt szezonokban hullámzóan teljesítő Vettel már jóval kevesebbet ér.

„És ha Vettel visszautasítja az ajánlatot, az sem biztos, hogy máshol ülést találhat” – figyelmeztet a Sky Italia. „A következő pár hónap nagyon fontos lesz Vettel számára, a jövője a tét, miközben nincs lehetősége a pályán bizonyítani. Most először úgy kezd szerződési tárgyalásokba, hogy az ő kezében nincs semmi.”