Míg Charles Leclerc-rel a Ferrari még karácsony előtt hosszabbított egészen 2024-ig, Sebastian Vettel szerződése idén kifut az olasz csapatnál.

Annak ellenére, hogy a négyszeres világbajnok az elmúlt pár évben hullámzóan szerepelt, a Scuderiánál a vele való hosszabbítás az elsődleges opció, ugyanakkor tavaly óta úgy tűnt, annak is reális esélye van, hogy a 32 éves német maga távozik a Forma-1-ből.

Vettel egy friss interjúban leszögezte, hogy mindenképpen maradni akar a 2021-ben kezdődő új korszakban is.

„Télen volt időm átgondolni ezt, és meghoztam a döntést: egyértelműen maradni akarok, mert továbbra is élvezem (az F1-es versenyzést)” – mondta a német Sport Bildnek.

A kérdésre, hogy lehetséges-e, hogy nem a Ferrarinál folytatja majd, így felelt:

„Igen, az. Úgy rémlik, volt már példa arra, hogy egy német versenyző máshova igazolt a Ferrari után” – mondta Michael Schumacherre utalva, aki a 2006-os, Ferraritól való visszavonulását követően 2010-ben a Mercedesnél tért vissza.

Mindenképp érdekes, hogy Vettel egy egyszerű igen helyett Schumacher példájával jött elő, úgy tűnik, a német ezzel jelzést küldött a Mercedes felé. Az elmúlt hat évben mindent megnyerő német csapatnál egyelőre egyik versenyző sincs lekötve 2020-on túl, és bár nagyon valószínű, hogy Lewis Hamiltonnal hosszabbítani fognak, Valtteri Bottas ülésére akár eséllyel is pályázhat a négyszeres világbajnok német.

Ha Vettel tényleg az átigazoláson gondolkodik, időben kell lépnie, mert az esetleges rossz szezonkezdés és/vagy a szintén esetleges ferraris kikosarazás jelentősen ronthatja az alkupozícióját.