A Forma-1 hivatalos podcastje, a Beyond the grid legutóbbi vendége a Benetton és a Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore volt, aki egyebek mellett a mai mezőnyről is nyilatkozott.

A Ferrarival kezdte.

„Leclerc fiatal és nagyon bevállalós, ahogy már bizonyította. Úgy gondolom, hogy a Ferrari helyében én már két évvel ezelőtt Lecerc-re cseréltem volna Räikkönent, mert Räikkönennel semmit sem lehet elérni. Vele már semmit sem lehet nyerni. Én vállaltam volna a rizikót és Leclerc-t ültettem volna az autóba (2018-ra). Nagyon-nagyon erős a srác” – magyarázta az olasz, akit a Forma-1 korábbi ura, Bernie Ecclestone szívesen látna a Ferrari élén is.

F1: Kár volt Räikkönent tartogatni? 1

Annak ellenére, hogy nagy potenciált lát a fiatal monacóiban, Briatore egyelőre – épp a tapasztalatlansága miatt – nem látja őt a legjobbak között. Oda csak két pilótát sorol: a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont és a Red Bull-os Max Verstappent.

„Leclerc még nem nőtt fel oda. Szerintem Verstappen sokkal ütősebb versenyző. Fantasztikus az előzésekben, igazi gladiátor.”

Hamilton idén – már ha lesz világbajnokság – beérheti Michael Schumacher csúcsot jelentő hét bajnoki címét, de a német legenda egykori főnöke ezért nem tenné egymás mellé a két nevet.

„Michael a nagyok ellen küzdött, például Senna ellen. El kell ismerni, hogy amikor Michael a Forma-1-be került (1991-ben), nagyon erős volt a mezőny. Nigel Mansellek, Sennák voltak a pályán.”

F1: Kár volt Räikkönent tartogatni? 2

„Most kisebb a verseny. Van két, három pilóta… Nincs akkora verseny, mint régen. Senki nem helyezi nyomás alá Hamiltont, simán viszi a bajnoki címet.”

„De mindenkire igaz ez. Ha valaki megszorongatta Schumachert, ő is hibázott. Fernando is hibázott. Mindenki hibázik. De ha képes úgy vezetni, mint egy őrült és mindent megnyer, akkor az azért van, mert szuper versenyző. Hamilton az egyik sztár az F1-ben, a másik pedig Verstappen.”