A Red Bull salzburgi Hangar 7-jében, óriási díszlettel, látszólag véget nem érő divatbemutatóval felvezetve leleplezte 2020-as versenyautóját az energiaital-gyártó kisebbik Forma-1-es csapata, a Toro Rossóról az idei évre a cég ruházati márkája után Apha Taurira átkeresztelt faenzai alakulat.

Az átbrandelésnek megadták a módját, az Alpha Tauri-bemutató talán még a Ferrari színházas-balettos, elegáns leleplezését is felülmúlta, de az eredmény igazolta a körítést: az AT01 ütős új dizájnjával minimum szemre való, ízlés szerint pedig akár a mezőny legszebbjének is nevezhető. Bár az előző festés is jól sikerült, a teljes frissítés is telitalálat lett.

F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 1
F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 2

F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull

F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull

F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 11
F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 12
F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 13
F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 14
F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 15
F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 16
F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 17
F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 18
Fotó megosztása:

Kattints a képre, galéria nyílik!

Az új autót idén a tavaly szezon második felének párosa, azaz Danyiil Kvjat és Pierre Gasly vezeti majd, mindkét versenyző szerzett egy-egy dobogót 2019-ben, bíznak benne, hogy idén is összejöhet egy-egy jó eredmény.

A szombaton már a misanói pályán forgatási nap keretében pályára guruló autóban – immár a harmadik szezonban – a Honda erőforrása dolgozik. Ahogy a Red Bull Racingnél, úgy a kiscsapatnál is azt mondják, a motorgyártó a télen újabb fejlesztési munkát végzett Szakurában.

A Toro Rosso tavaly a konstruktőri bajnokság 6. helyén zárt, alig 6 ponttal a Renault mögött, idén újra a középmezőnybeli küzdelemre készülnek.

F1: Látványos lett a kisebbik Red Bull 19