Az F1-ben 2011-ben bemutatkozott, két évet a Saubernél, egyet a McLarennél lehúzó, majd 2014 óta a Force India/Racing Pointnál vezető Sergio Perez elismerésre méltó karriert futott be a száguldó cirkuszban, középmezőnybeli pilóta létére nyolcszor is dobogóra állt az évek alatt, remekül bánik a gumikkal, látszólag esélytelen helyzetekből is képes a pontszerzők közé kapaszkodni.

A mexikóit a Vezessnél is – egyedüli nem futamgyőztesként – az elmúlt évtized tíz legjobb versenyzője közé választottuk, nemrég az F1 hivatalos oldala is igen pozitív portrét közölt róla, Perez amolyan titkos sztár.

Tavaly egészen 2022-ig hosszabbított a komoly befektetésekkel építkező silverstone-i alakulatnál, azonban azt mondja, nem fog örökké várni az igazi sikerekre, a két hét múlva 30. születésnapját ünneplő pilóta már a visszavonuláson gondolkodik.

„A következő szezon már a tizedik évem lesz a Forma-1-ben. Ha a dolgok ugyanígy mennek tovább, akkor nem igazán tudom elképzelni, hogy 2022-n túl is maradjak” – mondta a Motorsport.comnak.

„Reálisan kell néznem a dolgokat, a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz nem mehetek. De fantasztikus csapatnál vagyok, sok pilóta szeretne itt versenyezni, főleg, hogy közben a színfalak mögött is zajlanak a dolgok. Nagyszerű lehetőség ez” – utalt a fejlesztésekre.

F1: Három évet ad magának a középmezőny ásza 1

A 2018-ban érkezett új tulajdonos, Lawrence Stroll komoly fejlesztéseket, befektetéseket eszközölt a csapatnál, a 2021-ben kezdődő költségplafonos korszaknak igen felkészülten futnak neki

„Az adott reményt, hogy jönnek a szabályváltozások (2021-ben), és hogy tudom, mi zajlik a csapatnál. Nagyon rég itt vagyok már, a csapat a második családom lett. Szóval miért is ne köteleztem volna el magam hosszabb időre? És bízom is benne, hogy sikeres lehetek itt. Nagyon bizakodó vagyok, készen állok, hogy futamgyőzelmekért küzdjek, mindent beleadok.”

A silverstone-i alakulatnál mindig is azt mondták, hogy Perezt elengednék, ha valamelyik élcsapat hívná, és a pilóta azt állítja, a 2022-ig szóló hosszabbítás ellenére továbbra is ez a helyzet, ha mégis lehetősége adódik, nem fogják akadályozni:

„Szerintem senki nem örülne jobban (mint a Racing Point), ha lehetőséget kapnék egy topcsapatnál. Biztosan megengednék, hogy éljek vele.”