A Red Bull helycserét hajt végre versenyzői között: Pierre Gasly a Belga Nagydíjtól visszaül a Toro Rossóba, míg az ő helyén Alexander Albon bizonyíthatja, hogy elég érett-e arra, hogy 2020-ban is Max Verstappen csapattársa legyen.

Noha bizonyos szempontból logikus a Red Bull döntése az Albon-Gasly cserével kapcsolatban, szélsőséges esetben akár az is megtörténhet, hogy egyszerre két fiatal karrierjét vágja tönkre a csapat. De a Red Bullnál soha nem volt kegyelem, erről a más sorozatokban bajnokká vált Sébastien Buemi és Jean-Eric Vergne is tudnának mesélni.

„Szürreális, hogy megkaptam ezt az óriási lehetőséget” – kommentálta Albon a bejelentést. „Nem tudom eléggé megköszönni a Red Bullnak, hogy hisz bennem, és lehetségessé teszi ezt. Ez nagy ugrás a mély vízbe, de felvettem az úszógatyát!”

„Köszönet mindenkinek a Toro Rossónál is, különösen Franz Tostnak [csapatfőnöknek] az F1-es lehetőségért és a végtelen támogatásért az első évemben. Mostantól itt az ideje, hogy a csapattal közös első spái versenyemre koncentráljak.”

Albonról előkerült egy 2010-es videó is, amelyben 14 évesen arról beszélt, hogy reméli, a Red Bull színeiben versenyezhet majd az F1-ben.

Biztos nem gondolta volna, hogy összejön, amikor hét évvel ezelőtt a Red Bull kitette a junior programból…