A Red Bull közleménye szerint már szeptember elsején, a Belga Nagydíjon az új felállásban szerepel a két csapat.

“A Red Bull abban a különleges helyzetben van, hogy négy tehetséges Forma-1-es versenyzővel áll szerződésben, akiket cserélgethet a Toro Rosso és az Aston Martin Red Bull Racing között” – áll a csapat közleményében.

“A következő kilenc versenyhétvégét Alex teljesítményének felmérésére használja a csapat annak érdekében, hogy a lehető legmegalapozottabb döntést hozza Max Verstappen 2020-as csapattársáról.”

Ebben a néhány sorban lényegében benne van, hogy bárki lehet még az a bizonyos csapattárs. Noha mindenki arra számított, hogy egy esetleges csere esetén Danyiil Kvjat kap majd újabb lehetőséget, az ő képességeivel kapcsolatban már pontosabb képe lehet a Red Bullnak.

Amennyiben Albon brillírozik a szezonból hátralévő kilenc futamon, valószínűleg maradhat, amennyiben azonban Gaslyéhoz hasonló teljesítményt nyújt, Kvjat nagy valószínűség szerint visszakerül a nagycsapathoz.

A Red Bull az elmúlt hetekben folyamatosan azt kommunikálta, hogy megalapozatlanok a Gasly lefokozásáról szóló hírek, mert a csapat a franciával tervezi befejezni az évet.

Az eddigi 12 futam során Gasly mindössze 63 pontot szerzett a Red Bull színeiben, miközben a bajnokság harmadik helyén álló Verstappen 181-et. Albon eddig 16 pontot gyűjtött, legjobbja a németországi hatodik helyezés volt – Kvjat 27 egységig jutott.