Úgy tűnik, hogy ami csak összejöhet, össze is jön Sebastian Vettelnek – a sikereket leszámítva. A Ferrari német versenyzője hiába volt közel hozzá Kanadában, idén még nem nyert futamot, ráadásul amikor a vörös autók erősnek tűntek, akkor is mindig közbejött valami. Ez a Német Nagydíj időmérőjén sem volt másképp: mindkét Ferrari idő előtt feladta a pole-pozícióért való küzdelmet.

A Scuderia furcsa helyzete már a többi istállónak is kezd kellemetlen lenni. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is szeretne egy erős Ferrari ellen versenyezni már, azonban az olaszok másképp látják a helyzetet.

Miután Vettel a Brit Nagydíjon felöklelte és kiütötte Max Verstappent, a csapatfőnök Mattia Binotto nem volt kíméletes. “Őszintének kell lennünk: többet várunk tőle. Emellett talán nem megy olyan jól az időmérőkön, mint korábban.”

A fokozódó külső és belső nyomást 2016 világbajnoka, Nico Rosberg igyekezett enyhíteni Hockenheimben. “Leclerc jobban szereti a kocsit, Vettel pedig egy kicsit küszködik vele, a hátsó résszel. Sosem szerette ezt” – árulta el a jelenleg tévés szakértőként dolgozó német.

“A Ferrari nem tud olyan autót adni neki jelenleg, amiben jól érzi magát. Nehéz helyzetben van, ugyanis Leclerc kiváló formában autózik. Mindhárom nagycsapat egyik pilótája nagy nyomás alatt van. Kemény, de tudom, milyen érzés, voltam már hasonló helyzetben.”

“Meglepő, hogy milyen nyitottsággal kezelik ezt a helyzetet, és hogyan beszélnek róla. Még Mattia Binotto is nyíltan kritizálta Vettelt. Azt mondta, hogy túlvezeti az autót. Ez azért durva!” – ítélkezett Rosberg.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a legfrissebb Forma-1-es hírekről!