A 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon mindkét autójával a pontszerző zónában végzett a Racing Point. A tavaly tulajdonosváltáson átesett alakulat szezonbeli legjobb eredményével tíz pontot szerzett Bakuban. Az elődcsapatnak is jól ment a szekere ezen a pályán, Sergio Perez korábban két alkalommal is dobogóra állhatott.

“Fantasztikus napunk volt ma. A rajt után meg tudtam előzni Verstappent, de nem tudtuk tartani a Red Bull tempóját a verseny végéig. Sokkal inkább arra koncentráltam, hogy a McLareneket magam mögött tartsam. Nem volt könnyű dolgom, ráadásul végig óvatosan kellett vezetnem az autót. A virtuális biztonsági autós fázis után végre képes voltam megfelelően felmelegíteni a gumikat, ami végül azt eredményezte, hogy sikerült megtartani a 6. helyezést” – mondta a mexikói, aki ezzel az eredménnyel megelőzte Pierre Gaslyt a bajnoki tabellán.

“Boldog vagyok, hogy meg tudtam tartani a pozícióm, most megünnepelhetjük a csapattal, hogy mindkét autóval pontokat tudtunk szerezni. Új fejlesztésekkel készülünk Barcelonára, alig várom, hogy kiderüljön, hogyan válnak be” – tekintett előre Perez.

F1: Duplázott a Racing Point 1

Csapattársa, a kanadai Lance Stroll Ausztrália után ismét pontot szerzett. “Jó érzés újra pontokért harcolni, főleg azért, mert a mai verseny az elejétől a végéig rendkívül nehéz volt. Ezen a pályán nincsenek bukóterek, a folyamatos koncentrált munka hozta meg a pontokat számunkra ma” – mondta a kilencedikként leintett kanadai.

“Jól jött számunkra a Ricciardo-Kvjat ütközés, több helyet is javítottunk ezzel. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy most állunk, pontokért csatázunk minden versenyen, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a középmezőny rendkívül szoros, éppen ezért folyamatosan fejlesztenünk kell a jövőben is” – ösztönözte csapatát Stroll.