Egészen bizarr módon találkozott egymással Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo a 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon. A Renault ausztrálja épp előzni szeretett volna, ám elfékezte magát, és a Toro Rosso útját is blokkolva mindkét versenyző a bukótérben kötött ki. A visszatéréshez mindkettejüknek tolatni kellett. Ricciardo előbb találta meg a hátramenetet a Renault-ban, és egyenesen a társába tolatott.

Az incidens miatt mindkettejük feladni kényszerült a futamot. A furcsa eseménysorozat a versenybírák tekintetét sem kerülte el, akik a verseny leintése után felhívták magukhoz az érintett pilótákat. Ricciardo háromhelyes rajtbüntetést kapott a soron következő Spanyol Nagydíjra, valamint két büntetőpontot is beírtak a neve mellé. Emiatt azonban egy darabig nem kell aggódnia, ugyanis ez csak az első két pontja az elmúlt egy éven belül.

Kvjat kiesését követően röviden kommentálta az eseményeket. “Nincs bajom vele, egykor csapattársak is voltunk. Azonban ennél óvatosabbnak kell lennie. Néhány kanyarral később ott volt a két kilométeres egyenes, ahol simán előzhetett volna.”

“Venni fogok neki egy visszapillantó tükröt a következő versenyre” – szúrt oda az orosz az ausztrálnak.