Összetörte Ferrariját a 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésének második szakaszában Charles Leclerc. Nem a monacói volt az első, aki aznap összetörte a bakui aszfaltcsíkon versenygépét, korábban éppen ugyanott Robert Kubica is a falba fúródott a Williamsszel.

“Megérdemlem, ami velem történt” – kezdte mondanivalóját a monacói. “Nagyon-nagyon szomorú vagyok a történtek miatt, de megérdemlem. Hülye voltam, mint azt a rádióban is mondtam. Lenyugodtam azóta, de még mindig úgy érzem, hogy hülyeséget csináltam” – ostorozta magát Leclerc. “Tanulni fogok belőle és erősebben fogok visszatérni holnap. Reméljük, hogy jó verseny lesz.”

“Nem akarok hülyeségeket mondani, de a szabadedzéseket és az időmérő első szakaszát megnézve a pole-pozíció elérhető lett volna. Ám az egészet a kukáztam, így nagyon csalódott vagyok” – mondta a Ferrari fiatal versenyzője, aki a Q2-ben futott idejével még továbbjutott az időmérő utolsó szakaszába, és a kilencedik helyről várhatja vasárnap a piros lámpák kialvását.

Leclerc: Hülye vagyok! 1

“Épp ott fékeztem, ahol a lágy gumikkal is, de a közepesek blokkoltak. Nem akarom, hogy félreértsenek, nem a gumikkal volt a gond, én rontottam el” – ismerte el felelősségét a monacói.

Leclerc még bízik abban, hogy jó eredményt érhet el a versenyen. “Ezen a pályán lehet előzni, úgyhogy keményen nyomom majd holnap” – tekintett előre a fiatal pilóta.