A Ferrari az év nagy ígéreteként futott neki 2019-nek, de az első három fordulóban a Scuderia csak alkalmanként tudta megvillantani a tempóját, a vörös autó nem volt egyenletesen versenyképes.

A hétvégén az Azerbajdzsáni Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es idény, a Ferrari-főnök, Mattia Binotto pedig előrelépést remél, komoly felkészülés után, friss fejlesztésekkel érkeznek Bakuba.

“Három, a várakozásokat alulmúló futam után fontos lépcső lesz számunkra ez a nagydíj. Nagyon alaposan felkészültünk, minden eddig begyűjtött adatot kielemeztünk, megnéztük, hol javulhatunk és hogyan igazíthatjuk az autó beállításait és a motor működését a pálya jellegéhez” – mondta a csapat futambeharangozójában.

“Ami azt illeti, Bakuban ott egy nagyon hosszú egyenes, ami különösen nagy terhet ró az erőforrásra, mind a belső égésű motorra, mind a hibridrendszer elemeire.”

F1: Indul a Ferrari gatyába rázása 1

“Ezen a pályán viszonylag könnyű előzni, részben a DRS-nek köszönhetően, ami ráadásul hatékonyabb is lett idén. A pálya felülete sima, így a gumikopás általában mérsékelt, de a kisebb terhelés miatt nehezebb is lehet a megfelelő tartományba melegíteni. A korábbi tapasztalatok alapján tudjuk, hogy Bakuban nagy az esélye a biztonsági autó beküldésének, ezért fontos, hogy ezzel is kalkuláljunk a versenystratégia kialakításánál.”

“Az SF90-es fejlesztésének első lépéseként néhány frissítést is viszünk Bakuba” – magyarázta Binotto.

Az Azerbajdzsán fővárosában 2016 óta rendezett versenyen a Ferrari eddig még nem tudott nyerni, az első kiadáson és tavaly a Mercedes győzött Nico Rosberggel és Lewis Hamiltonnal, míg 2017-ben a Red Bull-os Daniel Ricciardo állhatott a dobogó legfelső fokára.