2004 óta kerül megrendezésre a Bahreini Nagydíj. A 2011-es, zavargások miatt elmaradt versenyen kívül azóta minden évben visszatér a Hermann Tilke által tervezett pályára a Forma-1 mezőnye. Az eddigi tizennégy verseny számos emlékezetes pillanattal ajándékozott meg minket.

2008 – Riválisok találkozója

Miután Fernando Alonso a botrányokkal tűzdelt 2007-es szezon után lelépett a McLarentől, visszatért korábbi munkaadójához, a Reanult-hoz. Azonban így sem tudta elkerülni volt csapattársát, Lewis Hamiltont, aki hátulról felugratott a spanyol autójára a verseny korai szakaszában.

2010 – A vonal végén: Robert Kubica

Amikor utoljára ment a bahreini pályán Robert Kubica még 2010-ben, egyik szerelőjének mobilja kicsúszott a zsebéből. A telefon ide-oda verődött a kocsiban, mielőtt Kubica kidobta volna azt a Renault garázsa előtt.

2014 – Amikor még jól megvolt Hamilton és Rosberg

2014-ben rendezték az első villanyfényes Bahreini Nagydíjat, valamint ekkor vált a Mercedes domináns csapattá. Lewis Hamilton és Nico Rosberg ekkor még jól rendezte a csapaton belüli helyzetet. Ezen a futamon pörgette be Pastor Maldonado Esteban Gutierrez Sauberjét, a mexikói joggal érezhette azt, hogy bolygó körüli pályára fog állni.

2016 – Füstbe ment verseny

Sebastian Vettel a bahreini pálya királya, azonban 2016-ban nem alakult jól a futam a német számára. A négyszeres világbajnok alatt már a felvezető körön elfüstölt a Ferrari motorja.

2017 – Sivatagi séta

Kimi Räikkönen Ferrarija megállt a pályán a 2017-es Bahreini Nagydíj első szabadedzésén. A finn ahelyett, hogy motorral visszavitette volna magát csapatához, inkább gyalog indult a garázsok felé. A Forma-1 meglátta a lehetőséget, és a sivatagban bandukoló Jégember már-már filmbe illő jelenete alá igazi vadnyugati hangulatú zenét kevertek.

2018 – Lábtörés a bokszban

Ismét Kimi Räikkönené a főszerep, valamint a Ferrari szerelőjéé, Francesco Cigarinié. A bal hátsó kereket nem sikerült időben kicserélni, és a korai zöld jelzés, valamint a rossz helyen lévő láb kombinációja súlyos következményekkel járt. Räikkönen kiesett a versenyből, Cigarinire pedig több hónapos gyógyulás várt. Az olasz azóta már teljesen felépült és visszatért a Ferrarihoz.

a videó a hirdetés után indul