Fernando Alonso 2018 nyarán bejelentette, hogy az idény végén felhagy a Forma-1-es versenyzéssel, más kategóriákban keres sikereket. A kétszeres világbajnok spanyol pilóta idén folytatja a WEC-programját a Toyota színeiben, emellett újra nekifut az amerikai Indianapolis 500-nak is, hogy annak megnyerésével teljessé tegye az autóversenyzés hármas koronáját (a monacói és a Le Mans-i futamgyőzelem már megvan).

Alonso a hétvégén a WEC sebringi versenyén vesz részt a Toyotával, de a McLaren színeiben indul majd Indianapolisban, sőt a spanyol a cég nagykövete és F1-es fejlesztője is, de a Diario Sportnak azt mondta, a Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat nem fogja megnézni:

“Nem fogom megnézni a futamot, nem tudom, hogy izgalmas lesz-e, de mindegy is, mert nem igazán érdekel. Az eredményt biztosan megnézem, mert az erősorrendre nyilván kíváncsi vagyok” – mondta.

“Az F1 továbbra is az autóversenyzés királynője, de a száguldó cirkuszon kívül is vannak más kihívások, és számomra nem volt kétséges, hogy mit akarok csinálni 2019-ben” – tette hozzá.

Alonso a sebringi 1000 mérföldes verseny időmérőjén megint megvillantotta képességeit, a kvalifikáción ő érte el a legjobb időt, az 1:40,124 köre pedig új pályarekord is, a Toyotával három másodperccel futott jobbat Sebastien Bourdais egy évtizeddel ezelőtti, 2009-es csúcsánál.