Hétfőn Barcelonában elkezdődött a 2019-es Forma-1-es előszezoni tesztelés, az első napot a Ferrari és Sebastian Vettel vitte, a német a kiemelkedően gyors kört futott már a nap első felében, végül pedig közel három versenytávval az autóban zárt.

A négyszeres világbajnok a nap végén elmondta, hogy a vasárnapi filmezéskor még egy kicsit rozsdásnak érezte magát, így nem számított ilyen kiváló kezdésre.

“Őszintén nem. Hihetetlen volt, az autó nagyon jól működik. Semmilyen probléma nem hátráltatott minket, és pontosan úgy csináltuk végig a programot, ahogy terveztük. Sőt, még egy kicsit többet is sikerült kihozni” – mondta. “Nem kell sok idő (a visszarázódásra), az autó nagyon simává tette a dolgokat.”

Vettel azért nem bízta el magát a hétfői teljesítménytől:

“Természetesen nagyon az elején járunk még, ez csak az első nap volt, semmit sem jelent majd pár hét múlva. De most azért kijár a hatalmas elismerés a gyárban mindenkinek! Közel tökéletesen sikerült megbirkózni az új szabályokkal, közel tökéletes autót küldtek ma pályára, ahogy a megtett körök száma, és a csapat autón végzett munkája is az volt. Tavalyhoz képest minden egy kicsit kiélezettebb az autón, jobban a határon van, ahogy gondolhatják is. De semmi komoly dolog nem volt, szóval ilyen tekintetben a csapat nagyon jól felkészült.”

Az SF90-est ma a csapat új versenyzője, a Kimi Räikkönen helyére érkezett 21 éves monacói, Charles Leclerc vezeti.