A Ferrari uralja Barcelonát: hétfő után eddig kedden is a vörös autó a leggyorsabb a téli tesztelésen, az újonc Charles Leclerc Sebastian Vettel hétfői csúcsától alig egy tizeddel elmaradó kört futott. A monacói a délelőtt során folyamatosan növelte a tempóját a középhosszú etapokon, míg a tavalyi lágynak megfeleltethető C3-as Pirellin végül megfutotta az 1:18,247-es körét.

 

Leclerc mögött jelentős, másodperces lemaradással következett a két másik Ferrari-motoros autó, a Haas Kevin Magnussennel és az Alfa Romeo Antonio Giovinazzival.

Őket McLarennél bemutatkozó Lando Norris és a Red Bullnál debütáló Pierre Gasly követte, a világbajnok Mercedes továbbra sem villogott Lewis Hamiltonnal.

A megbízhatósági versenyben azért ott van a Merci, a világbajnok Hamilton 74, Leclerc 73 kört tett meg az ebédszünetig. Az előzetes félelmek ellenére eddig a Red Bull-Hondánál sincs gond, Gasly 69 kört tett az RB15-ösbe.

Hétfőn Kimi Räikkönena tesztelés első öt percében eldobta az autót, ma a Toro Rosso újonca, Alexander Albon még tovább emelte a tétet, nála is hamarabb pördült ki a kavicságyba.

A csapatfőnök utólag megvédte a thai-angol ifjoncot, nem ő hibázott, műszaki probléma volt a háttérben: “A kormányrendszerrel volt gond. Mára változtattunk valamin, de nem hozta a várakozásokat, így már vissza is álltunk a tegnapi változatra” – mondta Franz Tost.

A Renault szintén megjárta a kavicságyat később, Daniel Ricciardónak húzós pillanatai voltak, amikor a célegyenesen haladva a hátsó szárny felső eleme egyszerűen leszakadt, az R.S.19-es pedig majdnem irányíthatatlanul rongyolt be az első kanyar bukóterébe. Az autóval egyébként sikerült még a gumifal előtt megállni.