A McLarennél idén mutatkozik be a csapat neveltje, Lando Norris, aki ezzel minden idők legfiatalabb brit Forma-1-es versenyzője lesz.

Egyesek párhuzamot vonnak Norris és a 12 évvel ezelőtt szintén a wokingi csapatnál bemutatkozott fiatal angol tehetség, az azóta már ötszörös világbajnok Lewis Hamilton között, de az újonc kérdésre elmondta, nem tervez a nagy előddel beszélni, nem fog tanácsot kérni tőle.

“Egyértelműen büszke vagyok, hogy én leszek a legfiatalabb brit versenyző, úgy gondolom, hogy ez nagy dolog, menő dolog” – mondta a 2019-es autó csütörtöki bemutatóján. “De nem hívtam fel Lewist, nem is tudom a számát, nem igyekszem tanácsot kérni olyanoktól, akiket nem is ismerek személyesen. Persze versenyzőként mindig is felnéztem rá, lenyűgöző pilótának tartom, minden idők egyik legjobbja. Lenyűgöző látni, mennyire jó, hogyan dolgozik.”

“De nem is számít, hogy brit versenyzőről van szó, a legjobb szeretnék lenni, ezért bárkitől hajlandó vagyok tanulni, legyen szó Carlosról (Sainz, csapattárs), Fernandóról (Alonso) vagy akár Stoffelről (Vandoorne), mindannyiuktól tanultam olyasmiket, amik jobb versenyzővé tesznek” – magyarázta az ifjonc, aki az elmúlt két évben már szorosan együtt dolgozott az F1-csapattal.

Norris azt mondta, Alonsóval sikerült a legközelebbi kapcsolatot kialakítania, tőle tanult a legtöbbet.

“Fernandóval ment a leginkább. Nem brit, de versenyzőként ugyanúgy lehet tanulni abból, hogyan áll a versenyhétvégékhez, hogyan dolgozik, hogyan működik együtt a csapattal, a mérnökökkel, ilyesmik. Fernandóval sikerült személyes kapcsolatot kialakítanom, ami nagyon jó dolog és sokat is tanultam tőle.”